Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


En del lägger ner enormt mycket tankekraft, tid och energi på att gå runt reglerna


Vad är det vi inte förstår med Covid-19?

Vad är det vi inte förstår med Covid-19? Det är ju inte precis kärnfysik om man säger så!?

Fortsätt tvätta händerna och håll social distans. Stanna hemma om du är sjuk. Hosta i armvecket. Använd munskydd där det är trångt! En del lägger ner enormt mycket tankekraft, tid och energi på att gå runt reglerna!

Det ska väl inte vara så svårt för oss svenskar? Vi i är ju emotionellt stelfrusna redan från början och kan knappt hälsa när vi möter varandra på gatan. Hur svårt kan det vara? Det ska väl inte vara så svårt att hålla den där sociala distansen kan man tycka - samtidigt ser vi människor stå i kö lite här lite där. Alldeles för nära!

Sedan har vi folkhälsomyndighetens killgissningar som vi tar rakt av som en sanning. Är man emot dem är man inte riktigt klok. Man blir som den där stenen i skon! Och med åsnors envishet håller folkhälsomyndigheten fast vid att vi inte behöver eller kan använda munskydd.

Men samtidigt ska folket ha ansvaret att inte sprida någon smitta! Och på sjukhusen, vård- och omsorgsboenden ska personal bära munskydd. Men hur ska då allmänheten tänka kring att använda munskydd?

I ett civiliserat land som Sverige, hur i himlens namn kan man så till den milda grad nonchalera medborgarnas liv? Föräldrar har tvingats skicka det dyrbaraste de har till skolan mitt i en skenande pandemi. Helt fruktansvärt att se som mormor/farmor!

Alltmedan omvärlden skärper reglerna om munskydd i offentliga miljöer ligger Sverige lågt i den frågan trots en skenande pandemi. Man väljer hellre felaktig information än fakta, för att undvika panik i landet!
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Connie
Läst 362 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-12-03 01:08Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Bokmärker för jag gillar det du skriver OCH för din häftiga bild.
2021-08-13

  Solstrale VIP
Bra skrivet!
Covid-19 gör oss till dumskallar för att få oss att sprida viruset mellan individer. Vi ör i covid-19 våld... Tor jag! Därför håller jag avståndet, och går inte ut mer än nödvändigt. Aldrig köpcentrum! Virus är nyckfulla. Har haft 20 st lunginflammationer, pga andras omdömeslöshet, de kommit till repitioner med kör sjuka, de gått och handlat sjuka och väntrum till läkare eller provtagning icke anpassade för riskgrupper, ... Dock detta året inte ens en enda förkylning, det måste ändå betyda att de mina nära och kära anpassat sig och det inger hopp. Då läker kroppen på djupet. Talade med en annan astmatiker och som har autoimmun sjukdom, hon arbetar på Ica och har samma känsla som mig. Aldrig varit så frisk detta covidår, så då måste folk ändå ha tänkt till.
2020-12-28

  the wildcat VIP
handhygien munskydd avstånd givetvis om man tänker på sig själv och andra. vården kan inte trolla med knäna, då det finns många som inte följer förnuftets röst och det slutar med att de hamnar på akuten.
2020-12-04

  Larz Gustafsson VIP
https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/AlR3dx/varfor-ska-vi-tvatta-handerna-fhm

2020-12-04

    Sefarge VIP
Har suttit i tåg med
Snoriga hostande
människor de
Vägrar vara hemma
Jäkla Egoister!
Samt pensionärer
Som snorat på
Bibliotekens
Fåtöljer de borde
Veta bättre men
Det skiter dom i
För dom är just
Det:Egoister!!
Har stackars jag
Fått det så kan nån
Annan också få den
Verkar många resonera
Och totalt strunta i sina
Medmänniskor. ..
2020-12-03

  Larz Gustafsson VIP
Jag VÄGRAR att använda munskydd.
Punkt slut.

Har inga problem med att hålla avstånd. Vissa andra gävlebor tycks ha det. Men inte jag.

Nysa i armvecket? Check!
Tvätta händerna? Dito!

Men munskydd: Gör på er!
2020-12-03

  angela Täubert fd Jansson VIP
Ja och vi som skulle ha fått en op utförd sitter nu hemma med djävulsk värk bara för att våra op tider inställs pga corona, inställda operationer som inte kan utföras pga att alla resurser läggs på Covid 19 patienter.
Och allt beror på att man totalnonchalerar de enkla men viktiga råd som ges. Tvätta händerna håll avstånd nys och hosta i armvecket och bär munskydd!
Så ja VAD ÄR DET VI INTE FÖRSTÅR MED COVID 19?


2020-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Connie
Connie