Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dag i skuggan av mitt liv


I skuggan i en ensam värld

 

 

Jag ligger ner
under dom största tallarna
i doften av hägg och junisommar
och skuggas fläktande  genom tallbarr
Solen målar måsarna i guld
när dom dyker runt viken
 
En särskild sorts ensamhet
en vilsen huvudvärk
väver sina livstrådar kring mig
 
Den lilla flickan i rosa klänning
sjunger en barnramsa på farsi
och lillebror skrattar 
mamma förmanar leende
Långt borta spelar pojklaget  fotboll
snällt och som läraren pekar
 
Väver och väver
känner spindlarna kring mitt hjärta
plockandes med äpplet och
den avstängda telefonen
 
Stranden glöder i solen
men stegarna har inte satts ut på bryggorna än
och kiosken har ingen glass.
Ingen öppnar-skylt syns heller.
bara dom tuffaste badar
dom vadar ifrån sjögräset
Kommer kiosken att öppna i sommar?
Bryr jag mig verkligen?
 
Nu är hjärtat invävt i puppan
Huvudet värker i värmen
kommer det att sprängas ?
 
Jag dricker min utspädda saft
och läser i boken
huvudet mot handväskan
under min tall
Dofterna är så friska och söta.
Är dom för mig?
 
Känner att det är en särskild ensamhet
väver och väver.
och mellan inslag och varp, kommer sakta små små bilder
suddiga och mörkblå

 




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-06-10 17:54



Bookmark and Share


  Den gröna tomaten
Så fin.
2014-10-26

  Maria T
Vilken underbar dag
2014-06-22

  aol
Gillas verkligen
2014-06-21

    ej medlem längre
Gillar denna,bra rakt i genom.
2014-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP