Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rena illusionerna

Om vi tänker oss att tiden är en fjärde rumsdimension då är idéerna om födelse och död rena illusionerna. Om vi på nåt sätt kunde se oss själva utifrån så skulle vi se ut som ormlika varelser som smalnade av till spädbarn i ena ändan och var skröpliga åldringar i den andra.

Vi skulle slingra oss genom de tre dimensionerna samtidigt som vi också befann oss i en fjärde dimension. Vi har lagt en slöja över huruvida man ser bortanför det tydliga och det otydliga.

Om det finns en tydlighet och en otydlighet, har tiden i så fall en riktning? Och varför minns vi inte det som händer i morgon? Och vilket är tydligast för oss, gårdagen, morgondagen eller nuet.




Övriga genrer (Kåseri) av Connie
Läst 168 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-06-13 18:15



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mästerligt bra framfört ett ämne som kan diskuteras i timtal!
2014-06-14

  Hans Christian
En mycket tänkvärd text som väcker funderingar. Bravo vännen!
2014-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Connie
Connie