Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att krympa i andras tvätt

Jag hör ständigt att jag ska hålla distans till mig själv. Många tror tydligen att det är som att sänka farten i trafiken. Man tar sikte på en vägmarkering och räknar ett tusen ett - ett tusen två - ett tusen tre, till framförvarande bil. 

Det spelar heller ingen roll hur många bra sidor man visar upp, man stämplas ändå efter sin sämsta! Och vem har kommit på den befängda idén att man måste ta ansvar för sitt eget utrymme, och samtidigt hålla distans till sig själv? Vilket utrymme? 

Jag borde odla morrhår, de har sitt eget speciella språk, ett sjätte sinne i trånga utrymmen! Aldrig i helvete att jag tänker ta ansvar för det lilla utrymmet, jag vill ha lika stort område som alla andra!

Och eftersom jag är en så otroligt positiv så försöker jag se på mitt liv på samma sätt som manusförfattaren låter sin påhittade filmfigur i slutet av filmen upptäcka att det faktiskt fanns en poäng i att det gick åt helvete.

Vilken skog jag än väljer att gå i, så blir verkligheten densamma. Min levnadsbeskrivning från försäkringskassan fyller inte många A4 sidor! Men de glömde en viktig sak. Levnadskonst är konsten att skära bort lagom mycket, INTE hela människan!

Jag är trött på att krympa i andras tvätt!




Övriga genrer (Kåseri) av Connie
Läst 232 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-06-14 18:39



Bookmark and Share


  Bengt VIP
Det var en riktigt bra och relevant liknelse!
2014-06-16

  Glitr
Skapa din egen värld där du är dig själv värdig och låt inte andra ta energi från dig.
2014-06-16

  Lars Hedlin
JAg ska göra precis det ....öka känslan öka tempot ta vara på allt känna allt...leva älska leva.....
2014-06-15

  WyS VIP
Du är så bra när du är Du!
2014-06-15

  Marita Ohlquist VIP
"Jag är trött på att krympa i andras tvätt".
Det finns alldeles för många som startat företag i tvätteribranchen!

2014-06-15

    ej medlem längre
Här var det minsann ord och inga visor! Det tycker vi om. Mycket. :)
2014-06-15

  Annie b'larsson VIP
Underbara Connie, här rasar du i 200 km/h mot Dumheten med stort D, som alltid härjar dåraktigt utan vare sig tanke eller känsla, då den älskar att köra över andra människors känslor och behov. Du ska alls inte hålla någon distans, annat än till just den. Måtte du alltid vara precis som du är.
2014-06-14

  Lehva VIP
En fantastisk levnadsbeskrivning!!
Du är just det...så levande och just därför en förebild...du ÄR...i ordets finaste betydelse. Försök att orka fortsätta vara precis som du är. Stå på dig. Alternativet är värre...att lobotimera sig själv...
2014-06-14

    ej medlem längre
Man ska nog inte lyssna på alla goda råd utan leva sitt liv som det känns bäst.
2014-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Connie
Connie