Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en skolplansch

 

 

Han kom emot mig

klädd i en mantelliknande klädnad

som jag sett så många gånger.

 

Efter kom ett följe av män

och några kvinnor.

 

Han såg mig 

såg ner på mig

för han var längre än jag.

Det långa ljusa håret

samma med hans skägg.

Förde tankarna till någon protestsångere

från 60 och 70 talen.

 

Men det jag kände

när han och hans följe

passerat mig.

Var något som ingen sångare

kunnat förmedla

jag kände mig annorlunda.

 

Dessa män och kvinnor

som på en av dessa planscher 

från skolan.

Det var en syn

jag aldrig kan glömma

det var liksom tatuerad på mig.

 

Något hände för 2000 år sedan

och något hände 2014!

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-14 22:29



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2014-06-15

  Bo Himmelsbåge
En vacker o upplyftande händelse från skoltiden, som etsat sig fast i Ditt sinne... Fint beskrivet!
2014-06-15

  anits VIP
Så fint och berörande skrivet,
2014-06-14

    ej medlem längre
Starka upplevelser etsar sig fast i minnet.
2014-06-14
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP