Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesu Kristi blod

 

 

Många är det som har sökt

efter den heliga graalen.

Böcker har skrivits och filmer har gjorts

om detta kärl som lär innehålla

Jesu blod.

 

Den finns säkert någonstans

om vi bara fick söka överallt.

 

Men vi har ändå fått del

av Mästarens blod!

 

Alla runt denna jord

generationer efter generationer

har fått del av detta blod.

 

När frälsaren dog på korset

sänkte sig ett mörker över platsen

och himlen öppnade sig.

 

Ett kraftigt regn blötlagde Golgata berg

det sköljde över Frälsarens blodiga kropp.

Regnvattnet rann  nerför berget

tillsammans med Jesu blod.

 

Desto längre det rann späddes det ut

små rännilar som rann ut i floder

uti i olika deltan

och ut i haven.

 

Floder, sjöar och hav av detta utspedda

Kristi blod. 

 

Även idag när du dricker vatten

för att släcka din törs

dricker du Frälsaren

Jesu Kristi blod!

 

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-06-16 13:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det kanske inte är meningen att den ska hittas...
2014-06-16
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP