Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den måndränkta gatan









Tårar av glasskärvor.
Dina ögon har gått sönder.

De runda svarta haven
som blänkte i dom,

som svarta runda klot
som brann borta i horisonten.

Stegade i land
gick upp på en kulle

och lyckades gripa tag
i ett moln och blåste i väg med det.

Allt ditt hjärtslag pulserar.
Ömsint rullar vågorna.

Tallarna och björkarna
de står envar

som i trans
i evig skugga.

Natten och stjärnornas land
blänker om dej.

Du är så vacker
i den måndränkta gatan.

Din ensamhet och din konst.
Bergen som väser.

Tunnlarna genom dina mystiska kvarter.
Där ligger du utspridd.


(C) Lars Gullberg




Prosa av Lars Gullberg
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-22 13:25



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
beskimrande fint illustrativt förtäljt
2014-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg