Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Onsdag 25 juni 2014

 

jag ligger och ser ut genom fönstret

ser hur vinden tar tag i tallens krona

så den virvlar runt

 

vaknade tidigt drog upp persiennen

vill kunna se ut när morgonen

börjar gry

 

somnar till vaknar ser ut en stund

det är något som låter därute i natten

undrar vad det kan vara

det slår i en dörr

 

ser på klockan den är fyra

så hör jag något som låter som en bil

strax därefter kommer tidningsbilen

backande med väldig fart

 

det är bara tur att katten som ligger

på altanbordet hos mig

inte blir rädd och springer framför bilen

 

det är lugnt och stilla igen

så jag lägger mig igen

behöver inte vara uppe så tidigt

det var skillnad förr

när kor skulle mjölkas

innan jag kunde

göra det nödvändigaste

innan det var dags

att åka till jobbet

ofta var det cykel som hjälpe

dom fem kilometrarna

till posten där jag hade mitt jobb

 

ofta var det att cykla fem kilometer hem

på lunchen för att se till djuren

och kanske hinna äta själv

 

det är såna tankar som kommer

upp den här tidiga morgonen

i slutet på juni

 

 

anits 25 juni 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-06-25 12:48



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vardagstankar...fint berättat...
2014-06-26

  Per Blomqvist
Du skriver med en gammal själ och ungt hjärta.
2014-06-25

    ej medlem längre
Ja, morgonen kan vara fin, å minnen kan fylla en med glädje och förtröstan, mycket levande berättat!/ Birger
2014-06-25

    Dan Myrbeck
Läsvärd skildring. Hoppas hostan
gett upp!
2014-06-25

    ej medlem längre
fint berättat om det
förgångna..
2014-06-25

  Ljusletaren
Ja, tidningsbilen hörs ännu bättre via luftfönstret *ler* Här kommer den också vid samma tid + att maken går upp vid den tiden/ kram
2014-06-25

  Bibbi VIP
Känner igen det tillstånd som Du beskriver.
2014-06-25

  Lars Hedlin
Tankar som lyfter känslor bra beskrivit vännen ;) kram
2014-06-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP