Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Handbrunstigt liv

Mina händer lever var sitt liv.
den ena vet inte vad den andra gör
Om de lärde sig att samarbeta
skulle det bli väldigt trist

Högerhanden lever ett handbrunstigt liv
frilansar i åtråns mitt
En utrotningshotad modell nära utplåning
som ibland tappar passionen

Vänsterprasslar med verkligheten
skriver och målar utan kontroll
Den ritar på dagarna
och suddar på nätterna

Vänsterhanden målar fan på väggen
för säkerhetsskull
Den tränger in i själen och råmar
med sitt mörker

Händerna skiljer sig åt i brännbarhet
likt utomkroppsliga skapare
Med det oseddas klarhet vandrar de
genom själens alla väderstreck

Till följd av poetologins evolution
får de fria händer
Nu sitter de och pratar om mina texter
texter som inte existerar för varandra

Deras andetag når inte de bortersta raderna
där alla mina drömmar finns
Själv driver jag dit där ögonen vandrar fria
där allting är här och nu

Allt jag odlar där är en väntan
på att komma ifatt mig själv
Tills dess lägger jag mina texter
i sängen och älskar med dem




Övriga genrer (Kåseri) av Connie
Läst 181 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-06-27 12:44



Bookmark and Share


  Petter Wingren
Kul "grepp"
2014-06-29

  Björn Donobauer
lysande på min ära..
2014-06-28

  Lehva VIP
Texten innehåller mycket. Väl värd att läsa många gånger:-).
Bravo.
2014-06-27

    ej medlem längre
Det är tur att dylika händer finns. Annars skulle vi inte kunna njuta av fyndiga alster. Slutet är alldeles underbart.
2014-06-27

    Dan Myrbeck
Filosofisk kåserande
filosofikåseri!
2014-06-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om händernas olika förmågor.
2014-06-27

  Eliza-69
Fantastisk text gillar vad händer kan åstadkomma ;)) fint slut på texten <3
2014-06-27

  Ida-Marianne
Jaa...tänk vad konstnärshänder och kreativt tänkande kan lyfta fram skaparkraft.
2014-06-27

  Lars Hedlin
JA med dem kan man göra lite hur som helst ibland *ler*
2014-06-27

  stig wikman
Jo , Connie
Din högra hand
skriver också
underbar poesi ,
som denna tex.

KRAM FRÅN STIG I BÄRGE.
2014-06-27

    ej medlem längre
så är också mina händer:) Konstnärshänder sa en tjej jag levde med ett år på 80-talet.......
2014-06-27

  M M Mannheim VIP
Ja dessa händer. Med dem händer vad som helst.
2014-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Connie
Connie