Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten kurvig byväg över Ivarshyttan

Jag fick ett plötsligt infall

på vägen hem från staden

att vika av och köra

en liten kurvig byväg


Solen sken så härligt

jag njöt i fulla drag

av vägrenar som prunkade

av otaliga blommor


Orörda fick dom stå där

prästkragar, millioner

i flera kilometer

de prydde vägens sidor


Och vore det ej sommar

så kunde man få för sig

att det var vinterns drivor

av snö som hade samlats


En sådan mängd av blommor

jag aldrig förut skådat

kanske en vitsippsbacke

eller Neptuni ängar

skulle kunna tävla

med det jag sett i dag


Min tacksamhet är stor

inför naturens under

och upplevelsens glädje

bär jag med mig inombords

tar fram i små portioner

då jag det mest behöver

när kylan helt tar över

och vintern verkar lång





Fri vers av Monica Kvist VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-06-27 15:47



Bookmark and Share


  agneta pichler
ja de var en vacker
beskrivning av sommaren
2014-07-02

    ADI Nehlin
Det måste ha varit en underbar syn. Fint skaldat
2014-06-29

  anits VIP
Så härligt, det händer många gånger att jag gör likadant. Det är så härligt att åka småvägar och se naturen.
2014-06-29

  Solitaire VIP
Vägvinnande val, när livet inte bara mäts i tid
Har också såna vägar långt borta och hemmavid
Ottonträsk och Revingehed
Hinns ju inte alltid med
Men bara vår egen strandpromenad
Gör mig som oftast själaglad :)

2014-06-27

  Gunnar Asp
Fint!

Med värme och kärlek beskrivet.
2014-06-27

  stig wikman
UNDERBART
MONICA.

KRAM TILL DEJ .
2014-06-27

  Marita Ohlquist VIP
En skön avstickare!
2014-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Monica Kvist VIP