Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett hus vid skogens och regnbågens slut, där förvandlas svaga ljud till färger och tinnitus till bokmärksglitter


Filmen efter tio

 

 

 

 

När hennes hjärna sent på kvällen blivit trött och hennes ögon blundar

då vill den ofta ljud till färger överföra

på dagen får den inte det, det skulle störa

 

Efter tio kvällstid blundar hon

och hjärnan börjar måla

I tystnad blir en stilla skogsvind till en grön och gyllne strimma

tunn och fin och ljusa färger börjar stråla

 

En ensam kajas krax ett stort kinesiskt tecken

Hon tittar länge och tar inte väck den

Bakom hennes  inre rullgardin

är världen nu så tyst och fin

 

och kattens svaga krafs med klon mot kylskåpskanten

ett ojämnt silvergräs i vänstra hörnet, kanske vid atlanten

 

och hennes sovkamrat

ja sovkamratens tysta pust

ett blågrått kantigt hjärta vält på sned

hon ler och ser det med

 

När världen gått till vila rätt och slätt

då kan hon se den på sitt eget sätt

Då blir det rätt

 

 




Bunden vers (Rim) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 503 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-06-27 16:10



Bookmark and Share


    Esa Salomaa
Ditt diktande har utvecklats väldans mycket. Roligt som du alltid varit. Jag hade en tyst period, men försöker få in nya dikter.
2021-12-03

  Sanna i badet VIP
Fin och vacker känsla förmedlad.

Kvällen är poetisk, mer än dagen...ofta
2014-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP