Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Och om åskan


Om mörkret

Det var då när mörkret kom,som jag förstod.Det blågrå. Grät en gång, för att jag var rädd. Sen. Gjorde jag det aldrig mera. Slutade vara rädd helt enkelt.

Gråt inte för mycket, tårarna kan ta slut...

Tänkte på vattnet.

Men i alla fall. Mörkret,när det hopar sig och kraften bakom.

Vi talade ju aldrig om det. Först nu inser jag att du inte vågade.

Styrkan var min. Jag misstog mig-visst är det konstigt.

För hettan som pressar på- liksom dovt. Kräver, nej inte kväver. Mod. 

Du förstår vinden viskar inte. då. Den oroar men sjunger. Lyfter och byter riktning. Man kan tro att den leker. Men inte. Kanske som mullret i tystnaden innan första slaget? Men här går du fri. Oftast. Det kan gå illa. Också. Jag vet en som blev fem mitt i en grop av forntid. Sen grät himlen. 

Det fanns ju ingen tanke. Bara förvåning och vetskapen.

- Så kan det gå, tror man på Gud kanske det är lättare?

Just i glappet, tystnar fåglarna. 

* Huvudvärken

* Tröttheten

* Pulsen

Man bara väntar- vågar man lyssna,hör man Draken . Hur den andas och piskar med svansen. På avstånd. Den rör sig fort. Plötsligt är den över dig. Rytande.Den streckar himlen och ritar lysande tecken. Den vrålar och gör krumbukter.

Vågar du titta så gör det, men tro inte för en sekund att den gör det för din skull. Eller att den är din vän. Glöm det.

Inse din litenhet och njut av den.

- Det var nog det jag skulle ha sagt, till dig, exakt så.

Såklart vet jag inte om det hade räddat dig. Jag vet inte ens om du skulle ha förstått.

Det räddade mig.

Men det var när mörkret kom som jag förstod, hur liten jag är.

Det blev min styrka. 

 

 




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 459 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2014-07-02 15:00



Bookmark and Share


  axveronika
Häftig var ordet
2014-12-07

  Afatiskapasi
Denna lägger sig nära huden! finstämd och personlig, underbart.
2014-12-04

  Afatiskapasi
Denna lägger sig nära huden! finstämd och personlig, underbart.
2014-12-04

  Scarlett Miryam VIP
urgut. har. fan. rätt. - poff!

Är man stark i sin litenhet är man fan stark - och nu har du fått mig att svära två gånger här; stor applåd, därmed!
2014-12-04

  i af apa
intressant form.
& ur orden, tillbaka
till formen..

"det blev min styrka."
2014-12-04

  madinsane
det. här. är. WOW!

och
"Men det var när mörkret kom som jag förstod, hur liten jag är."
är.. som ett band. som ett liv. som ett mantra. så jävla vackert.

2014-07-03

    ej medlem längre
Och det går vidare+
2014-07-02

    Jag är fan större än Sartre VIP
Fantastisk text. Jag älskar den!
2014-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo