Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ebenholtsask





ur marken stiger de fallna regnen
lyfter mantlar av axlar
fjäderdunsmoln
smeker skymningsblå toner
skogen andas
havets fridstystnad




hon är
en

ömtålig stängel
vek



spröd





bär elden i
bergsåder





vari blåklockan tonar in




klippor
andas röda strömmar



sand
strilade hon
genom fingerstjälkars
öppnade bön
sand
lagd i
vila


strömmar röda
andas
klippor




vita fjädrar
är satta
i

bergsträd





hon stiger in i tjärnens
lotusandning




lägger hjärtat
i asken av ebenholts
hon täljde den med månstrimma
intarsia ur mahogny



ögonens
glasmosaiker
klarnar




hon lyfter händer in i stjärnmoln
askens lås är mässing
ur stjärnsmedshänder



nyckeln lagd
gömd



i den trettonde lotusen



så är det
slutet



den vilken ej söker
skall finna




pionen

bär djup
röda


sagor


i mitten andas
solpärlsdroppars
pollenandning




kom
purpurfjäril
kom



låt mig bjuda dig lä

i dessa vindarnas
ysterstyrka


näri
regnen viner tjutande
stigar




låt oss lyssna
tillsammans




och purpurfjärilen
kom





han
skådar


in i bergs ögon



pannor är målade i
cinnober


apachetårar stiger




vita fjädrar
är satta


i bergsträdets hår




han ser
en vit örn sväva




han vakar
med henne


vilken for in i regnbågsfloden




obsidian
håller han

i handens vänstra




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 213 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-07-04 22:55



Bookmark and Share


  Mona Drugge
Oändligt vackert o berör till ett inre lugn
Tycker mig se en bild av en två trolska skogsälvor bortom fjärran drömmar
2014-07-07

  Lars Hedlin
Magiskt fint ;)
2014-07-07

  aol
En mytisk vacker värld
2014-07-04

    ej medlem längre
Lätt
doftande
underbar värld

2014-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser