Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några frågor men inte så många svar.


Vet inte vad som är bäst att vara människa eller häst?

Vad är det som har hänt? Kanske är det jag som hamnat upp och nedvänt? Ingenting är som det var. Kvar finns jag med alla frågor.

Visst var det väl så att vi vet att jorden snart blir allt för het där den borde vara sval?

Men hur kommer det sig då att vi inte har några kval? Visst har vi väl några val? 

Varför kör vi med ännu större bilar som drar mycket av det som snart inte finns kvar av jorderns resurser. Biltillverkare gör konkurser istället för att tänka framåt åt det håll som våra barn och barnbarn vill om de ska finnas till.

Skolan har blivit sämre eller är det våra barn som det är fel på? Eller har vi inte tid att fundera över vad som slutat fungera? Ungdomar mår sämre än på länge. Så man sår får man skörda eller kan man skylla på att de är störda?

I sjukvården finns inte tillräckligt med personal så lilla tant Maj som bröt sitt ben, var det i maj, fick ligga länge på akuten. Hon tänkte att var jag en häst så blev jag väl skjuten, men jag vet inte vad som är bäst att vara människa eller häst.

Kanske är det bara jag som frågar och frågar men var tog alla andra vägen?

 




Fri vers av wildah
Läst 320 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-07-13 22:37



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra starkt och full av känslor!
2014-07-14
  > Nästa text
< Föregående

wildah
wildah