Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjöhästarna




Det brinner
i mellersta Östern

och i Avesta Centrum står en mamma
och surfar i sin telefon
medan barnet letar efter ufon på himlen

En bokstav
i stadskärnans namn
på rådhusplatsens tak
blinkar röd

den är på väg att slockna

en bil med fjärilsvingar
som flyter över kanalen, dyker under
och lägger sig bredvid sjöhästar,

de är väsen
som inte behöver någon

hon lossar säkerhetsbältet
och simmar ut. simmar

i frihetens vatten
















Prosa av Lars Gullberg
Läst 290 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-05 11:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
När fantasin flyger fritt blir sjöhästar magiska. Säreget och hänförande!
2018-07-06

    hari lee
ett pärlband av sällan skådat slag framkallad med poetisk finskänslighet, mästerligt
2018-07-06

  Nanna X
Gillar dem här starkt, inte bara för att jag älskar sjöhästar utan också för att du knyter ihop mellersta Östern, Avesta, land och vatten med så vackra poetiska bilder!
2018-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg