Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommaren 1955 Del 6


.Vi stod och stirrade på flaggan som flög omkring mot skyn som en pappersdrake.
Vad gör man i en sådan här situation? Nu var goda råd dyra. Men ibland har man ju en sagolik tur. Ödet trädde in i form av en segelbåt som kom smygande runt udden. Ombord fanns tre killar som tydligen snabbt uppfattade vår besvärliga situation. De svängde in vid ångbåtsbryggan och förtöjde båten. En av ynglingarna hoppade i land och kom springande ner till oss på stranden. Han hade ett spinnspö med sig. Han gjorde ett kast upp emot flaggan och hade den enastående turen att kroken fastnade i flaggduken. Sedan var det bara att veva in den. I ett huj hade flaggan kommit på plats i god tid innan badgästerna anlände. Vi var ju jättetacksamma för den fantastiska insatsen och ville bjuda killarna på kaffe, men dom hade inte tid att stanna. Skulle ut och fiska. Hoppas att fiskelyckan var stor den dagen.

Anna hade fått besök av en ungdomskärlek och ville ställa till med fest ute på ön tillsammans med Hildur och hennes man. Anita och jag var alltså i vägen och beordrades att ta sista båten in till Strömstad på lördagen. Vi blev ju jätteglada efter flera veckors "isolering" på ön. Nu skulle vi ju äntligen få klä oss fina och gå till Folkets Park och dansa. Vi skyndade oss förväntansfulla upp till Annas villa och till vår stora besvikelse visade det sig att garderoben med våra sommarklänningar var låst. Vi letade intensivt överallt efter nyckeln men kunde inte hitta någon som passade. Där stod vi i våra serveringskläder, det var en härlig lördagskväll och vi gick på bio. Inne på biografen träffade vi några styrsöstamgäster som kände igen oss och hälsade glatt. Vi skämdes i våra arbetskläder och träskor. Vilken film vi såg? Det har jag ingen aning om. Satt hela tiden och skickade ilskna tankar till Anna som förstört vår kanske enda möjlighet till en rolig kväll. Kvällen slutade med att vi inventerade skafferi och kylskåp för att finna att det bara fanns knäckebröd och tepåsar hemma.

På söndagsmorgonen åkte vi tillbaka till Styrsö för att upptäcka att vårt rum används under natten och tydligen hade det varit en glad fest med god mat och många vinflaskor............
(fortsättning följer)




Prosa av Monica Kvist VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-07-14 21:15



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Man blir lite upprörd över behandlingen...
2014-07-16

  anits VIP
Det var orättvist och mycket egoistikst gjort.
2014-07-15

  Thomas Widemark
Läst de sex första i ett svep nu!
Ser fram emot fortsättningen!
Fint att få läsa om ditt sommaräventyr, och så bra skrivet!
2014-07-14

  Nanna X
fan så orättvist! du skriver så att man lever sig in!
2014-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Monica Kvist VIP