Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommaren 1955 Del 7

Den varma sommaren fortsatte. Vi hade 31 dagar utan en enda regndroppe. Under industrisemestern ökade antalet badgäster enormt. Vissa dagar hade över 600 passagerare åkt med färjan. Anita och jag sprang som skållade råttor med cafébeställningarna mellan borden uppe på altanen och nere på stranden.

I sanden var det svårt att gå med träskor. Därför sparkade vi oftast av oss dessa på trätrallarna som gick mellan bordsraderna och fortsatte sedan barfota fram till gästens bord. Vid ett tillfälle var sanden så het och brände under fötterna. Jag kunde inte stå stilla utan trampade upp och ner hela tiden. En bit ovanför bordet tappade jag kaffebrickan så gräddkannan välte och all grädde for ut . Det var ett ungt par som fick sin beställning och jag bad så mycket om ursäkt och var på väg att byta ut hela brickan då kvinnan sparkade av sig sina sandaler och sa: " Stopp, ställ dig på mina skor!" Sen tog hon en sked och började ösa upp grädden i sin kaffekopp direkt från brickan. Hon log mot mig och sa:" Är man ute i segelbåt i flera veckor, så kan man inte vara så noga alla gånger." Sådana människor minns man med glädje.

Men det fanns också andra mindre trevliga personer. En dag då jag hade ett ärende ganska långt ner på stranden ( alla satt ju inte vid borden utan ville ha beställningen levererad till sin solplats, och den kunde vara långt bort), blev jag haffad av en medelålders kvinna med kamera och en stor väska. Hon skrek någonting till mig om att det var en skandal och tidningarna skulle minsann få veta................. Jag förstod ingenting utan bad henne vända sig till min chef uppe i kiosken. Hon stegade iväg upp till Anna och stod där en lång stund talande och gestikulerande. Senare fick vi veta att damen med kameran var en norsk reporter och hon hade retat sig på att en äldre herre helt ogenerat tagit av sig de våta badbyxorna på stranden, klätt på sig utan att skyla sig och råkat visa baken för folk i omgivningen. Det hade hon minsann fotograferat, och om inte mannen blev tillsagd att avlägsna sig så skulle tidningarna i morgon få hennes reportage från en svensk badstrand med bild och allt.
(fortsättning följer)




Prosa av Monica Kvist VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-07-15 00:26



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så olika människor kan vara...
2014-07-16

  Nanna X
spännande badintriger!
2014-07-15

  anits VIP
Vilken spännande läsning du bjuder på, nu väntar jag på fortsättningen.
2014-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Monica Kvist VIP