Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
never ending


jag + du = sant






(ett)


det enda jag tänker på
när jag är ute är vad jag ska beskriva
när jag kommer

hem. hur jag slog ihjäl
myggan mellan de röda brädorna
på en stallvägg, hur fullblodet gnäggade
då han såg mig. varför jag snavade

över en klen kvist





(två)


jag kan titta
på ditt ansikte oavbrutet
i timtal

utan att vilja
någonting,





(tre)


tillochmed starcraft

fångar
mitt intresse





(fyra)


när du fäster armarna
så lätt, omkring mina höfter
och din nästipp
mot mitt nyckelben

lossnar

mina sorger





(fem)


hur stressad du än varit
hur förtjock tröja du än bär
hur hårt du än lirat din svarta schecter
doftar du



fantastiskt





(tio)


mest ont
har jag när du
har





(tjugoett)


min drömsemester
är inte längre en jordenruntresa

med ensamt pass. snarare med två, tre,
eller husvagnssemester
i smålands skogar eller charter
till grekland, med bamseklubb
och strandliv





(fyrtiotvå)


jag drömmer inte
om att ligga

med någon annan,





(fyrtiotre)


ser inte ens
andra mäns mörka luggar
eller händer

som sveper förbi.





(sjuttiosju)


det är aldrig tröttsamt
att vakna
i soluppgång

om du vaknar bredvid





(etthundraett)


nästan härligare än att rida
min fullblodshäst
är att lära dig rida honom

säga hur rak
ryggen ska vara, hälarna neråt
se hur stolt du är att du sitter.

kvar.


att förmåga är glädje,
att delad glädje är dubbel glädje
är glädje med dig






(tvåhundratre)


jag vill ha fler
ungar


med dig.






(sexhundratrettio)


ingenting
är för privat för att viska
i dina öron, för att höra
din röst svara på.

jag kan teckna precis hur ångest känns
i kyrka under barndomstid, eller vad
som ger mig

lycka



egentligen






(ettusenåtta)


jag skriver
kärlekspoesi,
















Fri vers av xilenie
Läst 489 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-07-15 22:06



Bookmark and Share


    nånja
vacker
2014-09-28

  Engel
Jordnära och samtidigt så drömskt elegant.
Den här texten gjorde mig glad. Jag hoppas att den är sann.
2014-09-14
  > Nästa text
< Föregående

xilenie