Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu

Under en tid då livet levs på balkonger, i parker, i lägenheter med vidöppna fönster
Går jag på upptäcktsfärd
I medvetandet och verkligheten bortom horisonten
Sitter i ett vinddrag och lyssnar på henne
Hon som sjunger vackra sommarsånger
Jazz från en balkong i storstads Stockholm
Och en balkong bort sitter jag och ler inuti
Girl put your recond on
Accustic version

Nuet bortom funderingar och filosoferande planerande
Läser böcker om miljöpolitik, kommissarie Winter och dikter från en svunnen tid
Drunknar i orden svunnen tid och formar läpparna om och om igen
Att kyssa ett, eller ja, två ord
Fastnar i tankegångar om livet och känner mig lagom pretentiös

Cyklar fram igenom staden
Med konstant fuktigt hår från alla dessa bad
Och låter håret växa längre och längre och tänker frihet och minns tillbaka på en tid då jag trodde jag levde i Central Park på 70 talet och jag levde som de i Hair
Cyklar med mål och utan mål och bara för att

En tid, en sommartid
Letar efter jaget bortom mig
Tittar på Into the Wild tusen gånger om
Planer, flanerar, filosoferar
Men mest av allt
Så drömmer jag om att resa
Långt och länge, tillsammans och ensam
Genom livet, genom världen, genom dig och genom mig

Som alltid
när jag ska hitta nu,
hamnar jag i dåtid och framtid
i dagens dröm





Fri vers av mariao
Läst 105 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-07-30 14:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mariao