Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Urmodern




I marken skönjs
en doft.


Den avtar dock
och upphör



till slut
ändrar det
ditt utseende






det bleknar fort
i dess flora




ändrar karaktär
blir mörkare








Snart som i en
evig vinter
hastigt




likt ett instängt
och plågat djur.




varhelst
du har din plats




vårt fortbestånd
och vår arvsmassa




i förfall





ändrar sin genuppsättning
sin population
sin



överlevnad




sitt fortbestånd
och sin




natur.








Vet att isbjörnen
söker ett isflak








och drunknar
till slut





Söder om ekvatorn
där haven
och korallerna
blir som mörka
färglösa pölar





Ekologiskt
så drömskt
och nära
ligger åkern





Som ett försök
att låta evigheten




få leva





Prosa av Lars Gullberg
Läst 201 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-05 09:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Rad efter rad fullkomligt glänser som dagg över åkern i denna bön om att låta jorden fortleva ett tag till. Åh, vad det här är bra!
2018-07-07

  Goraxy 89 Orion VIP
Den här får mitt helhjärtade Gillande !

STARK lyrik !!!
2018-07-05

    Sefarge VIP
Dun-drande
Mästerlig
Poesi!
:}
2018-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg