Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och något kommer att hända (kanske)

Jag sitter och väntar
På att något ska hända
Livet är vackert
Men jag är stundtals synonym med melankoli och att fundera och tänka är ingen barnlek
Utan dödligt allvar

Och jag sitter och väntar
På att något ska ta mig med storm
Låta mig uppfyllas låta mig uppfylla
Kanske är jag bara kåt
Kåt på kärlek på närhet

För jag har blivit expert på att låta korta stunder av två
Bli något livslångt
En natt med en okänd blir till ett liv av kärlek
Vi dras till varandra
Vi som lever ensamma,
Vi som inte är kapabla vi som är rädda instängda rastlösa

Drunknar i varandras drömmar och ögon
I varandras kroppar
Så rädda för att försvinna för att vakna upp ensamma
Kroppstyngd
Och vi som inte känner varandra berättar historier
Om livet, om vårt eget och andras
Vi är de vi är och vi är nästan alltid fantastiska
Fantastiska och underbara och väldigt svåra att förstå
Och vi som inte känner varandra känner överallt och nuddar varandra på varenda millimeter och tänker hur plågsamt underbart det är att vara två för en liten stund
Vi leker livet på låtsat och säger du är fin.

Jag sitter och väntar
På korta stunder av närhet som förvandlas till något livslång
Individer, tvåsamhet, och individer igen
Och kanske sitter jag egentligen och väntar
På mig själv
På att inte längre vara så fruktansvärt rädd instäng rastlös
På att inte längre låta korta stunder av närhet bli till något livslångt




Fri vers (Fri form) av mariao
Läst 112 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-07-31 00:22



Bookmark and Share


  Klara Ord VIP
Mycket insiktsfullt och fint skrivet!
2014-07-31
  > Nästa text
< Föregående

mariao