Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto.


Lördag 2 augusti 2014

 

så blev det lördag morgon äntligen

sovit dåligt mardrömmarna

har avlöst varandra

 

gick upp tog en knäckebröd smörgås

såg ut genom altandörren

jag var inte ensam som var vaken

det lyste i flera fönster

 

fönstret i sovrummet stod lite på glänt

ville få in frisk luft

hörde att det gick några förbi på vägen

dom skrattade lät så glada

 

när klockan var fyra hörde jag tidningen

komma gick upp och hämtade den

bläddrade bara läste inte något

 

så la jag ifrån mig den sen måste jag

ha somna för rätt som det var kunde

jag höra ring så spelar vi på radion

vände på mig blundade en stund

innan jag gick upp

 

det var inte lika varmt det gick att

andas igen jag kunde vara ute på

altanen utan att få värmeslag

 

det blev en skön lördag

blommorna som växt mellan plattorna

hade vissnat så det var dags att ta bort dom

det var lätt att få bort dom

behövde inte anstränga mig så mycket

 

nu syns plattorna igen

dom lutar åt olika håll

det är nog dags att snart felanmäla igen

det blir värre för varje år

blev lovad att det skulle rättas till

när jag flyttade hit för fem år sedan

 

det var så skönt att kunna vara ute

utan att bli svettig

det var härligt att sitta ute och äta

känna av att det var sommar som det

gick att njuta av äntligen

 

i morgon är en ny dag

söndag och vi har friluftsgudstjänst

så jag hoppas vädret blir som i dag

och att det inte blir blommor som doftar

på bordet så det blir att jag inte kan

göra mitt jobb som kyrkvärd

 

jag har sagt till något mera kan jag

inte göra

 

nu är det läggdags för mig skulle varit

för länge sedan men hamnar jag här

flyger tiden i väg

 

nu väntar sängen och jag hoppas

att jag får sova gott i natt så jag

orkar med morgondagen

 

anits 2 augusti 2014

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-08-03 00:43



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för detta!
2014-08-14

  Lars Hedlin
TAck för att vi för vara med :)
2014-08-04

  genni VIP
Trevligt att få vara med dig här en stund, kram
2014-08-03

    ej medlem längre
Tack Stina för en fin berättelse!
2014-08-03

  ResenärGenomLivet VIP
Fint beskriver du din dag och dina tankar...
2014-08-03

  Larz Gustafsson VIP
Skönt att det inte är så kvavt.
2014-08-03

  ULJO
Tack för den fina vardagsnära texten och hoppas du får sova gott.
2014-08-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP