Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto.


Vet inte vad jag ska tro

 

visst är det skönt med sommar

sol och värme

 

det tycker även jag som lider av värmen

värken blir värre kan inte komma åt

något med en arm eller ben

då gör det så ont att jag vill skrika

rakt ut

 

jag brukar nästan alltid svara

att jag mår bra

om någon frågar

 

häromdagen kunde jag inte tiga

en morgon hade jag svårt att klä på mig

trodde jag skulle behöva ringa efter hjälp

men efter ett stort tålamod

och flera timmars kämpande

fick jag på mig kläderna

 

det hann gå ett par timmar

så ringde telefonen jag såg vem det var

så jag svarade

det skulle jag inte ha gjort

 

Fick frågan hur mår du?

jag sa som det var

att jag haft svårt att få på mig kläderna

då fick jag höra hur jobbigt den personen

hade med att klä på sig, det var nästan

lika svårt att klä av sig

 

efter den långa berättelsen

får jag ännu en fråga

Har du hört något skvaller?

 

jag har inte hört något skvaller

lyssnar inte på sånt det vet du

var mitt svar

 

då började det pratas om sånt

som den som ringde hört

mitt svar blev jag vill inte lyssna

har annat att göra

så sa jag hejdå och stängde av telefonen

 

efter det samtalet har jag bestämt mig för

att aldrig berätta om min värk min astma

och hur jag mår, det kan mina närmaste

och min läkare få veta ingen annan

 

säger jag något till den här personen

vet säkert hela byn om det

efter ett par timmar

jag har lärt mig genom åren

hur det skvallras här omkring

 

 

anits 3 augusti 2014

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-08-03 13:02



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Viktigt med gränssättningen!
2014-08-14

  Eva Helene VIP
Så bra att du kan sätta gränser när det verkligen behövs, som här !!
2014-08-08

  Lars Hedlin
JA man hoppas ju på svar när man blir tillfrågad eller om man frågar någon om hur de mår eller annat dyligt!
2014-08-04

    Dan Myrbeck
Jodu, personen verkar vara lite av en
Krösamaja!
2014-08-04

  Anya VIP
Folk är så upptagna med sig själv och lyssnar inte. känner verkligen igen fenomenet. Tyckte kommentaren från Monica nedan var så klok. tror jag ska anamma den.
2014-08-04

  ULJO
Ibland kanske det bästa är att var rak i sin kommunikation men det är känsligt det där. Allt gott till dig vännen
2014-08-03

    Monica Kvist VIP
När någon frågar hur jag mår, så brukar jag svara: Tack bra, eller vill du verkligen veta.......
2014-08-03

  ResenärGenomLivet VIP
"Tala är silver och tiga är guld" heter det ju...förstår hur du känner, det är nog bäst att låta bli att säga något till dom man vet skvallrar...kram på dej...
2014-08-03

  Larz Gustafsson VIP
Ibland kan jag svara med något avsnoppande, bara för att jag är trött på detta slentrianmässiga artighetstrams.
2014-08-03

    ej medlem längre
En text ur Levande Livet å du har skinn på näsan också!
2014-08-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP