Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto en båt ute på Grycken


Inställt möte

 

det var meningen att vi skulle

ha en kyrkvärdsträff i dag

på förmiddagen

 

vi skulle gå igenom och planera

vem som ska vara kyrkvärd

när och på vilken Gudstjänst

 

det var ännu inte planlagt inifrån

stan hur Gudstjänsterna kommer

att bli och se ut

 

så vi ställde in vår träff i dag

det får bli när Gudstjänstplanen

kommer och vi får hoppas den kommer

i tid så den finns och vi har kommit

överens när var och en av oss

ska tjänstgöra

 

jag ställde ändå väckarklockan

så jag skulle komma upp innan det

blev så varmt

 

visst ringde den klockan sex

jag gick och drog upp persiennen

så gick jag och la mig igen

för att lyssna på radion och

ta det lugnt en liten stund

 

tyvärr så somnade jag

sov en bra stund till

det var skönt

jag var både trött och slut

efter friluftsgudstjänsten i går

 

det var en bit att åka dit där den

skulle vara

jag åkte hemifrån halvtvå

var inte hemma förrän klockan var

nästan sex

då var jag både trött och hungrig

 

det var trevligt

en vacker plats

många besökare i alla åldrar

vacker sång en fin predikan

vackra psalmer

 

för att inte tala om fikat efteråt

alla samtal som blev

ingen som ville bryta upp

till slut började några gå

jag räknade kollekten

som sen skulle till kyrkan

och redovisas

 

mitt kylskåp var nästan tomt

så jag hann precis in i affären

innan det var stängningsdags

skönt att komma hem

jag gjorde i ordningen maten

satte mig på altanen och åt

 

det blåste en aning

sköna vindar

jag njöt av maten

kände mig nöjd med att ha klarat

av det jag haft att göra

vid och under Gudstjänsten

 

anits 4 augusti 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-08-04 14:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack att Du tar oss med i detta!
2014-08-14

  genni VIP
Fint!
2014-08-09

  Eva Helene VIP
Fint förmedlat om din dag!
2014-08-08

  ULJO
Fin vardagstext
2014-08-06

    ej medlem längre
Fint berättat, ni verkar ha en fin församling
2014-08-04

  ResenärGenomLivet VIP
Varför smakar mat så gott när man äter den ute? Skönt så länge man kan göra det...
2014-08-04

  Lars Hedlin
I stilla stund!
2014-08-04

    Dan Myrbeck
Bra att vädret var fint!

Ja väntar också på tider för våra servicehusgudstjänster.
2014-08-04
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP