Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmar

 

Drömmer avstånd och smälter droppar

i ögonvrån, en kråkspark från flimret----av ljus.

andetag i det förgångna

 

Trotsar du, sviker minnet.

- Älska mig, vill du?

- Jag vill bo i en sovstad, där.

- Finns jag?

- Merparten andas verkligen.

 

 

 

Det är mildväder

 

Där i handen/liljevitt/ sprött

minnet/ett ekande av eoner...fast sluddrigt

 

Genom rummet (ett svek?)

Genom tiden (en kärlek?)

Genom andningen (en sorg?)

 

 

När ansikten/ tysta/ i sin bubbla

dubbla budskap/ ett närmande av hud.

Fjäderlätt och läpparnas konturer 

 Klär i verkligheten / nästan utan ögonblick 

faller för frestelsen

..

..

... och låter leendet döljas

Så...

 

Sveper andningshål när det blixtrar över havet 

 

Du tror inte på det här, eller hur?

- Det är min fråga..

- Men då är väl svaret mitt...

 

Sväljer tid för att inte gråta/ håller i tråden...som spunnen av ord

ett daggvått gräs

flätar fingrar / följer linjer i en handflata

Som stigar in i ett hjärta

 

Du letar åter svar, ensam är den som ler först.

 

Dimridå

dörrar stängs/ nej, inte så

vänta

 

 

mitt i målningen fanns

svaret...

att förflyktigas som en ädelgas

att kyssa ögon av kärlek

att lämna tillbaka stulna ord

att inte tveka en enda sekund

()

()

 

( Hallå, är du vaken nu?)




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 293 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-08-24 00:49



Bookmark and Share


  i af apa
direkt ur
andningen... genom orden...
2014-08-27

  Scarlett Miryam VIP
Vilken fin kommentar från urgut snuffla här nedan; jag måste bara stjäla den och säga: ja.
2014-08-25

  madinsane
den här andas allt utom tomhet. vackert.
2014-08-24

    ej medlem längre
Helskönt sludder -- jag älskar följer linjer som i en handflata, stigar in i ett hjärta!
kram
2014-08-24

    Elisabeth Nilsson VIP
En text med spännande gåtor att lösa.
2014-08-24

    ej medlem längre
verkligen, som en dröm
en kameldröm+
och sludder/
2014-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo