Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från månens utsiktstorn sett








Alla de ensamma
de sitter i höghusen och väntar på skymningen.

I var och en av fönstren
tänds en lampa.

Runtom blåser vinden av bladen på björkarna.
De virvlar vida omkring.

När dagen sedan är slut sjunger änglarna på hemmet.
Natten är kal
ögonvitan vattnig och lakanen så skrynkliga av kropp
att de sugits fast i rygg och lem

Alla de ensamma i höghusen
i spartanskt möblerade lägenheter.

Titthålet i dörren blinkar till när lysröret tänds i farstun.
Det ekar av barnskrik och framtid

några trappor ovanför skäller en hund oavbrutet.
Instängdheten pressar samman väggarna i ett sitamentalt vakuum.
Vistelsen är fjättrad i dess form.

Fågelbona i björkarna utanför med pinnar som väggar
kurar de boende däri. De bara är
sedan är dom borta

Men de ensamma i höghuset de är kvar

Regnslasket rensar gatorna
bilarna på rad blänker som små döda silverfiskar
från månens utsiktstorn sett.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 176 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-07 17:39



Bookmark and Share


  Minkki VIP
"Det ekar av barnskrik och framtid" och bilarna som små döda silverfiskar -
egentligen helt självklara formuleringar, men bara du kommer på dem. Applåd jämte Hattlyft :)
2014-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg