Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En blå kväll med snurr

Du stod vid kiosken och väntade
på mig så lagom nonchalant
Jag kom med bussen och såg dig
genom fönstret; då visste jag
I kväll ska solen och det varma
bära oss; vi ska snurra runt och glömma
var vi kom ifrån och vart vi är på väg

Vi tumlade runt på Hisingen;
Lindholmen och Kville
Jag tror vi hittade alla barer och
en sjömanskrog
Du skrattade högt och drog mig med
Du försökte hitta en skog, men
Lindholmen är vatten och sten
och trädäck med kluck
där man kan dingla ben
Så vi följde det grå, rutor av sten
och betong till det glittrande glittret
längst ute vid piren
allra längst bort

Kvällen blev blå
Den bar oss högt
Tomma fönster var ögonen
som såg; stumma vittnen i tropisk natt
Ja, och vakten som kom förbi förstås
Han kunde ju inte släppa oss
Han följde vår väg en bra lång stund
runt och runt och runt
vid vattnet och vidare upp
mot Allén till Hakes Arkipelag

Vi tog bussen därifrån
över bron in till stan
Där gick vi promenad och
jag tänkte att Göteborg var
som en annan stad
vid ett sydligare hav
Natten var stor och vi flöt på det blå
Arm i arm längs nattsvarta stråk
Vi pratade om livet och allt
och vi skrattade också
Du följde mig till bussen
och du böjde dig ner
Kysste mig god natt
´Det var mysigt i kväll
Vi hörs och vi ses´




Fri vers av Louise Sparring
Läst 388 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-08-13 18:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Liv. Glädje. Sinnenas rikedom. Du fångar det mycket bra!!!
2014-10-07

  Lars Hedlin
En trevlig text som du förmedlar bra!
2014-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Louise Sparring
Louise Sparring