Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild hämtat från nätet


Kräftor

 

i går kväll åt jag

kräftor

 

jag hade hittat ett paket i affären

med tolv kräftor

alldeles lagom för mig

 

det var gott och trevligt

att sitta i lugn och ro

pilla med dessa kräftor

 

för ett pill göra är det

så skönt att vara ensam

ingen som jagade på mig

talade om hur långsam jag var

skyndade sig för att hinna

äta så många som möjligt

medan jag satt och tog det lugnt

 

till kräftorna åt jag hårt tunnbröd

med smör drack vatten och cider

ingen hånade mig för det

jag bestämde själv vad jag drack

det har jag gjort tidigare också

alltid dom åren min sambo levde

tyckte han att jag var en mes

som inte ville ha något starkare

 

så i går kväll njöt jag

av mina kräftor

satt vid köksbordet

med altandörren öppen

fick in lite svalare luft

genom den

 

såg mörkret falla

tänkte på att dom ljusa nätterna

börjar ta slut

det blir mörkare

kan tända ljus igen

som jag gjorde i går kväll

njöt av att natten närmade sig

 

anits 10 augusti 2014

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-08-10 10:32



Bookmark and Share


  genni VIP
Härligt! vi ska ha kräftskiva på jobbet, ska beställa från vårt kök, kräftor, ädelostpaj osv, ska bli gott!
2014-08-22

  Ljusletaren
Bara ätit kräftor en gång och då smakade det bara dillkött ;.)
Säkert mysigt och gott / kram
2014-08-14

  Bibbi VIP
Låter njutbart.
2014-08-14

  Eva Helene VIP
Detta gjorde du rätt i. Mums!
2014-08-13

    Ken Cassel
Kräftor är både rogivande och gott, Stina
:-)

Kramar

Ken
2014-08-12

  ULJO
Kräftor kräva dessa drycker som Engström sa, gäller inte alltid. Det går lika bra utan snapsar och lika trevligt
2014-08-11

    Dan Myrbeck
Bra att du gör som DU vill och trivs med!
2014-08-11

  ResenärGenomLivet VIP
Stämningsfullt beskrivet...lugnt och skönt...
2014-08-11

  Lars Hedlin
Låter som en fin kväll .)
2014-08-10

  Fem hjärtan VIP
Så härligt du beskriver din fina kväll!
2014-08-10

  Larz Gustafsson VIP
Augustimånen var markant i går.
2014-08-10

    ej medlem längre
Ja, du Stina du har mysigt!
2014-08-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP