Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill berätta...

Älskade lilla barnbarn
idag är det din dopdag.
Du har nyss blivit döpt
och fått dina fina namn.
Båda namnen efter
dina föräldrars mormödrar.
Jag vill berätta lite för dig om
din mormorsmor.
Din mammas älskade mormor
och min fina mamma.
Snäll och glad och vacker
med humor och innerlig värme.
Hon skulle ha tagit dig i sin famn
pratat lugnt och mjukt till dig.
Tittat in i dina stora ögon
och fått dig att känna dig älskad.
Hon skulle ha lyst upp som en sol
bara för att du är du.
Hon skulle ha funnits där
pratat och sjungit för dig.
Skänkt glädje och fått dig att må bra
för det var sån hon var.
Hon tyckte om människor
både stora och små.
Hon ler nog från sin himmel idag
när hon ser ett sådant mirakel.
Bär därför stolt dina namn
som bär vackra skimrande minnen.







Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-08-11 23:50



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berör..
2016-04-12

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart varma och fina ord...
2014-08-13

  Marita Ohlquist VIP
Blir varm i själ och hjärta!
2014-08-13

  Eva Helene VIP
Blir varm i hjärtat, kärleksfullt skrivet!
2014-08-13

  anits VIP
Så fint och kärleksfullt skrivet!
2014-08-12

  walborg
Kärleksfulla traditioner genom flera generationer att föras vidare
2014-08-12

  Lars Hedlin
Gillas mycket!
2014-08-12

    ej medlem längre
Så underbart vackert och kärleksfullt.
2014-08-12

  Yrre VIP
Ljuvligt!
2014-08-12

  Maj-Lis VIP
Så fint
2014-08-12

    ej medlem längre
Lycka..
2014-08-12

  ULJO
Berörande och vackert skrivet
2014-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP