Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äntligen hemma

äntligen är jag hemma

bland mitt folk

Gatubarnets själ

har landat på gatan


där den hör hemma


mamma har vi ingen

inte pappa heller


så vi står och väntar på någon annan'

med vår tiggarburk


vi växer under förorterna

där leker vi våra lekar

och lär oss att överleva

en dag I taget

genom asfalten

upp mot Jehnna


Vi har alltid varit föräldralösa

men vi har har lärt oss

att man kan överleva ändå


alla kan leva utan hjärna

men utan hjärta är man död


vi är barnen som dansar på stjärnorna

som fria själar


vi letar längs motorvägarna

efter mat

putsar vindrutor

I storstäderna

och bor I små tält I parkerna


stjäler en cykel

för att ingen vill ge oss mat


vi säljer dikter

för en krona styck


och dansar på lina

högt over hustaken


vi kastar barkbåten från bron

och ser den följa

ödets flod



Vi är humlorna

på lavendelbusken

som letar efter kärlekens doft


Vi är hoppet

på de hemlösas hus


vi är crazy horse

barn

som bakar kanelbullar

på berget


Vi är maskrosornas frön


ingen vill ha I sin trädgård

utom de som älskar friheten

ingen

kan någonsin

stänga in oss


Vi är vildkatterna

som alltid hittar mat


vi är fiskmåsarna

som följer fiskebåten

på havet



vi är små värmeljus

som alltid

hittar en väg genom mörkret


vi är fjädrarna som Gud

släpper ner från himlen


vi är hans tårar

som vattnar jorden


vi är barnen

som kastar sten på soldaterna


vi är matresterna

I papperskogen

som hjälper den hungriga

att överleva


Vi är Profetens döda söner


vi är cirkusen

som får barnen att skratta


och clownerna

som får dem att gråta


vi är lejonen

som kungen försöker tämja


vi är fångarna

som skakar galler

för ett brott

vi aldrig begått


vi är solrosor som växer

upp till himlen


Vi är barnen

som seglar på cirrusmoln

genom de sju himlarna


och står på persborgs torg

och väntar

på mammas smörgåsar


vi är svarta svanar

och lastbilar

I uppförsbacke


tyngda av all världens

sorg


vi är döttrarna

till fadern som begick synd


men finns det inget hopp

frågar du


Jo säger jag


vi är barmhärtighetsljusen

I helvetet


vi är de namnlösa gravarnas

minne


det vi minns

är barfotasteg

I sanden


vi är blommorna på tapeten


elefanten

I rummet

ingen ser




Övriga genrer av Ali D
Läst 158 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-08-16 07:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D