Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på min docka


Dockan

 

jag satte henne i mitt köksfönster

dockan

 

det såg ut som hon satt där och

vinkade min docka

 

jag väntade på att du skulle stanna

du som brukade stå bakom häcken

titta in till mig

 

det gick dagar en hel vecka

så helt plötsligt stod du där

bakom häggen

 

jag tänkte nu har jag chansen

så jag öppnade altandörren försiktigt

vad jag tänkte göra och säga

det hade jag tänkt ut för länge sedan

 

trots att jag tog det lugnt

hann jag inte fråga dig om jag fick

bjuda på kaffe

 

du hann nog ändå se mig

för du försvann snabbt efter vägen

jag hann se dig

vet nu vem du är

du är den jag anade

som ofta stannat bakom häggen

tittat in till mig

 

vad du väntat dig att se

det förstår jag inte

 

 

anits 16 augusti 2014

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-08-16 23:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Du fick henne säkert att skämmas i alla fall.
2014-08-19

    Svarte Petter
Antar att det handlar om ett rådjur, eller kanin/hare, beroende på var du bor. Men dockan förvirrar mig. Det gillar jag.
2014-08-19

  marie ohlson
Levande text. Man känner av spänningen. Hoppas det blir ett möte snart!
2014-08-18

  Alva Johnsson VIP

Bra att Du vet vem det är
så kan Du agera efter det.
2014-08-18

  Anya VIP
Intressant text! Jaa det är svårt att veta varför vi människor gör som vi gör. Jag tror att diktarjaget gjorde rätt som öppna dörren och försökte konfrontera och bjuda på kaffe.
2014-08-18

  Ljusletaren
Men vad är detta för människa? En skygg person eller någon som gillar att se på andra eller ...
/kram
2014-08-18

    Dan Myrbeck
Lite märklig figur, de där!
2014-08-18

  ResenärGenomLivet VIP
Bättre lycka nästa gång...
2014-08-18

  Fem hjärtan VIP
Så väldigt fin och så spännande..:)
2014-08-17

  ULJO
Tänk att detta möte blev till fin poesi
2014-08-17

  Lars Hedlin
JA ta det varligt vännen ..Hoppas det är någon vänlig själ..kram
2014-08-17

  genni VIP
Nu när du sett vem det är så hoppas jag att du nu känner dig trygg och lugn... annars anmäl! kram <3
2014-08-17

    ej medlem längre
En intressant, och spännande text!
2014-08-17

    sajo
Spännande läsning. Det känns som man vill ha en fortsättning på detta....vem är det som är vid häggen? Håller tummarna det blir kaffe någon dag för er....
2014-08-17

  aol
Se där vännen spännande med häckmannen
2014-08-17

    ej medlem längre
Ja, vem kan det vara? Jag skulle dock vara försiktig!
2014-08-17

  M M Mannheim VIP
Ett fint prov av prosapoesi! Du har funnit själen i det som är prosapoesi!
2014-08-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP