Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild på renfanan som ännu blommar.


Söndag 17 augusti

 

i morse när jag vaknade

kände jag doften av såpa

en underbar känsla

 just i denna morgonstund

 

mindes mormors ny skurade golv

hur gott dom doftade

nu doftade det här hos mig

 

jag är så glad och tacksam

att det blivit svalare

jag svettas inte längre

orkar ta hand om det

som jag inte orkat

under hela den varma sommaren

 

så igår lördag

dammsög jag på morgonen

på eftermiddagen torkade jag

mina golv med såpa

 

såpa doftar så gott

känns så natur nära

 

det var så härligt att ligga

där i sängen

känna doften av såpa

som fick mig att minnas

min mormor

när hon skurade golven

 

 

anits 17 augusti 2014

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-08-18 00:11



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det är sannerligen skönt att det blivit svalare, men ibland är det lite för svalt...
2014-08-19

  Bibbi VIP
Fint.
2014-08-19

  Ljusletaren
Ja såpa är en doft som bara ska finnas. Bra ordat/ kram
2014-08-18

  Lars Hedlin
Härligt i både doft och bild!
2014-08-18

    Dan Myrbeck
Fina minnen!

Instämmer - ja mår också bättre nu!
2014-08-18

  Fem hjärtan VIP
Så vackert skrivet..mysiga doftminnen..:)
2014-08-18

  ResenärGenomLivet VIP
Dofter som ger minnen...härligt...
2014-08-18

  Eva Helene VIP
Väcker också mina goda minnen, tack för fin text och bild!
2014-08-18

    ej medlem längre
Så fint!
2014-08-18

  ULJO
En doft av såpa som minner om tider som flytt, så vackert och naturnära.
2014-08-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP