Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på salladen jag haft hela sommaren, underbart.


En ny dag, vad har den att erbjuda?

 

en ny morgon

en ny dag

nya möjligheter

vad har den att erbjuda

Just mig?

 

jag vaknade tidigt

drog upp persiennen

kände mig trött

kröp ner i min sköna

ullbädd

bara för en stund

var min tanke

 

jag låg där

virade täcket om mig

blundade

lyssnade på radion

vad det sas

och vad som spelades

det hörde jag inte

 

slumrade till ibland

jag låg i min säng

mellan drömmar och verklighet

trött så trött

efter allt arbete

med att städa

och göra fint i torkladan

som hembygdsgården

fått av pappersbruket

 

en unik lada

den sist bevarade i landet

sägs det

en lada där det torkats papper i

en gång i tiden

 

i dag ska göra det jag vill

vad det är vet jag inte

jag vet vad jag behöver göra

det är att torka

mina sotiga fönster

från sotet som regnade in

från branden i Västmanland

 

det känner jag inte för

en biltur

kanske det blir

efter små fina vägar

med närhet till naturen

 

en ny dag

har jag vaknat till

en dag med nya möjligheter

vad som kommer att hända

det har jag ingen aning om

en spännande dag

som jag tänker

ta till vara på

och göra det allra bästa av

 

 

anits 19 juli 2014

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-08-19 10:37



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Hoppas att dagen blir bra..!
2014-08-20

  Eva Helene VIP
Fin och positiv inställning! Hoppas dagen blev bra!
2014-08-19

  Lars Hedlin
Just så vännen! kram
2014-08-19

  Larz Gustafsson VIP
Ja, man vill ju göra det bästa av sina dagar. Själv har jag semester. Men den här dagen bjöd på terror och trams.
2014-08-19

    Dan Myrbeck
Fina dagboksanteckningar.
2014-08-19

  Bibbi VIP
Lycka till!
2014-08-19

    ej medlem längre
En fin inställning!
2014-08-19

  ResenärGenomLivet VIP
Fönsterna springer inte sin väg, dom kan vänta...ha en skön dag...
2014-08-19
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP