Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Jag kunde inte

 

det var fredag förmiddag

solen sken

lyste upp altanen

 

så härligt

nu skulle jag gå ut

rensa bort allt ogräs

mellan plattorna

som vuxit mycket

dom sista dagarna

 

det har regnat

lite från och till

så nu skulle det gå bra

att få bort det

 

så tänkte jag

när jag gick ut

för att börja mitt arbete

 

jag hann bara sätta i gång

när getingarna kom

det var inte en

dom var många

 

så det var bara för mig

att sluta

gå in

stänga dörren

 

något getingstick

vill jag absolut inte få

det kan bli bråttom

att hinna ta medicin

så jag inte ska behöva

åka till sjukhuset

 

getingar är vackra

med sin gula och svarta ränder

för mig som är allergisk

mot deras stick

är jag inte så förtjust i dom

 

tyvärr hann några följa med in

att släppa ut dom genom

ett fönster

går inte så bra

 

mina fönster går inåt

fönsterbrädena fyllda med

blommor

 

så jag tog flugsmällan

tryckte den över getingarna

dom som jag såg

 

jag dödade dom

kände att jag måste

annars kanske någon

hittat mig under natten

passat på att sticka mig

det var något

jag inte ville riskera

 

 

anits 22 augusti 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-08-23 00:06



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag fick ringa till Anticimex och be om hjälp...getingarna hade byggt bo under balkongen, inne i väggen...fint berättat...
2014-08-24

  Lars Hedlin
JA de får dödsångest nu på begynnande hösten då samhället dör ut alla utom drottningen som övervintrar!
2014-08-23

  Eva Helene VIP
Jag är själv getingallergiker, och ibland har nöden ingen lag!
2014-08-23

  Larz Gustafsson VIP
Getingar sticks bara då de känner sig hotade.
2014-08-23

  Fem hjärtan VIP
Usch för getingar..:(
2014-08-23

  Bibbi VIP
Tack för berättelsen!
2014-08-23

    ej medlem längre
Kt för getingar!
2014-08-23

    ej medlem längre
Jag har också respe
2014-08-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP