Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Röda dagar

 

röda dagar

är dagar av pina

dagar som gör ont

ibland undrar jag

Hur ska jag orka?

 

när måndagen kommer

så känns allt bättre

hatar numera röda dagar

utom dom när jag har

en uppgift

som kyrkvärd

 

jag har aldrig tyckt om

röda dagar

förr i en tid för länge sedan

var det mera arbete

röda dagar än

när det var vardag

 

numera är dom röda dagarna

långa tysta och ensamma

nu för tiden

är det inte bara

att knacka på en dörr

stiga in

prata bort en stund

 

alla har så bråttom

har inte tid

med mer än det

som är viktigast för stunden

 

ja, jag gnäller

tycker inte om röda dagar

dagen i dag

den har regnat bort

jag har nästan

virkat färdig en grytlapp

som kanske blir såld

på julmarknaden

om någon månad

 

i morgon är det vardag igen

jag längtar dit

hoppas på en natts god sömn

innan jag börjar den nya veckan

och dess första dag

måndag

 

 

anits 24 augusti 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-08-25 00:17



Bookmark and Share


  ULJO
Jag förstår din känsla
2014-08-25

    Dan Myrbeck
Ja har inte dator, så ja lånar på bibblan mån-fre. Sedan går helgen snabbt eftersom ja då gör de ja inte hunnit tidigare i veckan.

Men ja skriver hemma varje kväll.
2014-08-25

  Fem hjärtan VIP
Bra skrivet! .. Så där kan det kännas ibland...Bra att kunna skriva av sig då...Kram
2014-08-25

  Ljusletaren
Så det kan bli!
Tur att du har datorn när det blir för jobbigt / kram
2014-08-25

    ej medlem längre
Nej, jag älskar röda dagar för då har vi tvättstuga å en gång i månaden mässa!
2014-08-25

  ResenärGenomLivet VIP
Lite gnäll gör ingen skada...
skönt att skriva av sej...
2014-08-25

  Bibbi VIP
Tack för Din berättelse!
2014-08-25

    Monica Kvist VIP
Bra skrivet, Stina! Jag längtar också till vardagen. Kram
2014-08-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP