Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Juveler är inte till salu


Vi ses där ute i natt ( en knippe fristående pärlor )









"Det här livet
antänder inte orden
orden är askan över vattenytan."


*


"Hur de vaggar
runt omkring och tindrar i månljuset.
De ser ut som pusselbitar av det som var våra
käraste ägodelar."


*


"Här pulserar viskningar av det som en gång var
kan höra förnimmelser
trappsteg knarra upp till övervåningen"


*


"Vinden som ven genom sprickorna i fasaden
jag var ett barn i en tid då månen stod bar.
Som om vi aldrig funnits
som om vintergatan är den ödsliga plats den är
och det stoft som lossnar från sitt hölje"



*



"tonerna skickar signaler
om att något underbart är på väg ut i rymden"





*





"Ensamhetens fabrik tillverkar stjärnor. De lyser ner över oss i natten
Sedan går vi av våra pass och de slocknar."





*





"Så ensamma ligger haven var för sej.
De ligger där utan mening.
Nere på deras botten sover våra undermedvetanden.
Upp stiger små syrebubblor av liv."






*





"Sitter med benen uppe på skyskrapans tak. Hon dinglar med benen
lossar på en av tamparna
finns så mycket i skymningen man aldrig kan se"










*











"Tänker hon och gör sej i ordning
Vänthallen töms med tankar
kvar tickar den ensamma klockan
som att den vet
att det inte är långt kvar"


(C) Lars Gullberg







Prosa av Lars Gullberg
Läst 213 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-08-26 09:05



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Precis så där som hon upplever medvaron av killar i rummet och livet mera utomhus, skapar det fjärilsvingars slag i hela hennes inre och hon vill just inte veta av något annat just då, bara bada i sinnligheten och drömmar om av vad att ta sig till med dessa uppenbarelser.
2014-08-26

  Anya VIP
Pärlor på rad. Jag föll särskilt för ensamhetens fabrik. mycket vacker men sorgsen metafor. Även stycket med hon som dinglar på benen är enastående.
2014-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg