Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på potatisen som nu är skördad


Att leva i nuet

 

det är vacker måndag

solen skiner

det är varmt i solen

men jag kan ana

en doft av höst

 

jag har tagit in parasollet

fällt upp det

så det får torka

det fanns en aning av fukt

jag vill inte att det möglar

 

inga getingar syntes till

så jag passade på

att ta bort

det ogräs som växte

mellan plattorna på altanen

 

i lördags skördade jag

potatisen som växt

i en hink

den hade spruckit

så det var nog dags

att skörda potatisen

 

det blev fjorton stycken

ganska små potatisar

jag hade heller inte väntat mig flera

då den enda potatis jag satte

var så sent som några dagar

före midsommar

 

jag kokade alla på en gång

åt några till mim

grillade lax igår

dom var goda

smakade bra

så som allt man sår och sätter

själv oftast blir

 

dom som är kvar

tänker jag äta upp idag

njuta av dom vara glad och tacksam

att ännu en gång

har jag satt och skördat

min egen potatis

 

 

anits 25 augusti 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-08-25 13:33



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
En speciell smakupplevelse, det man själv odlat. Fint här!
2014-08-28

  Bibbi VIP
Fin berättelse.
2014-08-27

    ej medlem längre
Tack för inspiration Stina!
2014-08-26

  Anya VIP
Jag lär mig av diktarjaget. Att det lilla är gott nog. En potatisplanta kan bereda mer glädje än 50. Tack!
2014-08-26

  ResenärGenomLivet VIP
Åh, så gott...nyplockade egna potatisar och lax...kan det bli bättre...mums...
2014-08-25

  Sofhia Wirström
dina rader
är varma
andas stillhet
andas nu och här
andas samma takt som
naturen
och livet självt
2014-08-25

  ULJO
Gott att höra
2014-08-25

    Dan Myrbeck
Ja är hungrig av mej, å gilar potatis!

Ja är inte bara medlem på poeter.se, utan även på potäter.se!
2014-08-25

  Fem hjärtan VIP
Mmm, vad gott med färskpotatis..! Känner doften ända hit förmedlat via din fina berättelse..!
2014-08-25

    Monica Kvist VIP
Färskpotatis med en riktig smörklick som smälter är ju kalas.
2014-08-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP