Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som dagen bäddat.

När ljuset flyktar
och dagen föder
den natt, som rymmer allt,

skall bägarn tömmas,
till bredden fylld
av både sött och salt.

Och ingen oro slätar
lakanen uti Din bädd
Där med båd svett och fasa
Du känner Dig så rädd.

Men nästa natt
är kudden strödd med rosenblad
och hjärtat Ditt har ro i sinn
Då slumrar Du så nöjd och glad
och glädjebägaren
är skön och stinn.

Det är en bit av livet
att möta mot-och medgång,
med mörka tankar
såväl som skratt och glamm
i livets kanske smala prång.















Bunden vers av Alva Johnsson VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-08-26 19:41



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fina tankar om livets upp och nedgångar...
2014-08-29

  Anya VIP
Fint om livets alla vinklar och vrår.
2014-08-28

  Ingrid Trolle
Mjuk beskrivning
av livets gång!
2014-08-27

  Lars Hedlin
Bra och fint framfört!
2014-08-27

  Marita Ohlquist VIP
Underbar vacker text om döden.
2014-08-27

  anits VIP
Så fint och mycket vemods vackert skaldat!
2014-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP