Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på mina pelargoner


Jag minns än

 

jag minns än

hur det ekade

sista kvällen och natten

innan jag flyttade från huset

 

jag satt i gungstolen

tittade på teve

minns hur det ekade

 

jag hade gjort mig av

med många möbler

i vardagsrummet

möbler som skulle bli för stora

i en lägenhet

 

det fanns bara gungstolen

bordet teven och en tom

bokhylla

där jag satt

 

i köket

köksbordet och fyra stolar

i sovrummet

min säng

 

en hel del kartonger

stod i hörnen

sånt jag packat ner

så det skulle gå fort

att flytta

när mina söner

skulle komma och hjälpa mig

 

på övre våningen fanns det mera

allt jag kunnat packa ner i kartonger

var gjort

 

båda badrummen var tömda

kände mig ensam

ledsen

jag saknade min Ninja

som var borta sen två månader

tillbaka

 

jag hade gärna haft en henne kvar

mitt samvete hade sagt

att hon aldrig skulle trivas

högst upp i ett hyreshus

hon som var van att springa

lös ute på tomten

 

jag satt där i det nästan

tomma huset

hörde hur det ekade

när jag gick över golvet

 

jag var ändå glad

att jag funnit en lägenhet

att ensam bo kvar

var inte att tänka på

 

jag hoppades att jag skulle

trivas i lägenheten

jag som alltid bott i hus

 

jag minns än den sista

kvällen och natten i tomma

ekande huset

 

jag kunde inte sova

låg och tänkte på allt som hänt

dom sista åren

steg upp gick runt

såg ut genom fönstren

en sista gång

hoppades att allt skulle bli bra

äntligen

 

 

anits 31 augusti 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-08-31 10:56



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det är tur att man kan vänja sej vid nya miljöer, men visst kan det kännas svårt...fint beskrivet...
2014-09-04

  ULJO
Berörs djupt av din text
2014-08-31

  Lars Hedlin
Griper tag och berör! kram
2014-08-31

  Bibbi VIP
Tack för en gripande berättelse!
2014-08-31

  Eva Helene VIP
Så bra skrivet, inte svårt alls att gå in i den känslan du beskriver!
2014-08-31

    Dan Myrbeck
Du speglar känslorna inför
flytt väldigt bra med hög
igenkänningsfaktor för
många.
2014-08-31

    Monica Kvist VIP
Man hör verkligen tomheten i ditt hus och oron inför framtiden.
2014-08-31

  Fem hjärtan VIP
Berörs och känner igen mycket..! Kramar
2014-08-31

    ej medlem längre
Minnen som kommer för en ibland. Trivs bara vid de som inte gör ledsen....
2014-08-31
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP