Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dansar i otakt

En grå dag
Något skaver och hackar
I huvudet och under skinnet
Ett asymmetriskt obehag
Pulsen lugn
Stabil
Men hjärnan full
Till bristningsgränsen full

Sydvästen sveper sin fuktiga matta över stan
Solen försvinner och sommaren dör
Någonting händer
men inte idag

Bara höst nu och jag minns
de som dog och de som försvann,
allt liv som gick förbi

Jag blir en annan nu
Jag blir mig själv till slut
men jag dansar inte i takt idag

Jag vill ha nya vänner
Jag vill bli kär igen
bara en gång till
Det var så länge sen
men inte idag

En sabla grå dag
Jag går min tråkiga promenad
Följer asfalt över till grus
Kväljande grönska överallt runtom
Jag spyr i tristess
Dabkat libnan i lurarna
Jag vill dunka ledan ur min kropp
Snabba steg
Skynda fort fort fort
Bort bort bort

Min vän ringer
"Kom med ut på stan
Och dansa dansa dansa"
Men jag säger
"Min bästa, du, vad ska du med mig ikväll?
Jag dansar i otakt nu"

Jag kommer med ändå
För tiden är kort
Och alla chanser har
snart runnit bort

Om jag var en soldat
Skulle jag döda idag
Jag har modet och vreden som
min syster ägde
men hon vände vapnet mot sig själv
till slut
det gör inte jag

Jag är bara grå och tung
som molnen över våra tak
och jag dansar i otakt idag.




Fri vers av Louise Sparring
Läst 287 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-08-31 13:22



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra framförd med inlevelse och känsla!
2014-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Louise Sparring
Louise Sparring