Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilder i en papplåda

1

Där sitter Johnny

bredvid står jag

och dricker direkt

ur flaskan


långt långt

inne I rusen

finns kanske

någon slags röd tråd


men just på denna bild

är det bara mörkt

våra ögon rödsprängda


och ödet

sitter som en kniv

I bordet


men alla dessa nätter

dansande tätt

med djävulen själv


hur stod du ut


min vän

du glömmer mina tabletter

med hjälp av dem

seglade jag på moln


och när Johnny dog

hade jag ändå

någon slags dröm kvar

om ett sommarhus

vid havet


om bara detta helvete någon gång

tog slut


men visst

när polisen I solglasögon

stoppar mig

och kastar mitt förflutna

I ansiktet på mig

vill jag sparka honom I skrevet

och spärra in honom

I en cell


men det är över nu

och havet är spegelblankt


barfota

gör jag min morgonbön

på stranden


och I en dröm

såg jag hur de döda

äntligen fick ro

2
Persiennerna

är som vanligt neddragna

en sista blick

på den trasiga bäddsoffan

vi flyttade från Växjö

och hit


En lapp på hennes byrå:

jag drar nu


kaffekoppen

I väggen

det svarta som rinner längs tapeten


när hon några dagar senare ringer


nej

detta är ingen sammanhängande

historia

det vore för mycket begärt


hon och alla andra

är bara skuggor

I en gränd


Som att försöka urskilja ett ansikte

ur en mörk gestalt


jag samlar bara

vrakdelar vid strandkanten

3

The Wind Cries Mary

på en repig lp skiva


denna smekmånad

vi alla

förgäves

längtade tillbaka till


säg Johnny

varför stannade du där

I mörkret


frågan

är väl egentligen

ställd till Gud


Ett pianostycke

av chopin

från ett öppet fönster


fullständigt främmande

I dessa kvarter


kanske

var det natten före

du hittade mig skakande

I soffan


och körde mig till sjukhuset

I den vita volvon

med körförbud


vet du

det finns de som säger

att allt det här

är vackert


det är nog de som läst våra böcker

men aldrig varit där

4

ja bröllopsfotot var vackert


och drömmarna


men som vanligt

vaknade vi upp utan minne

efter festen


spy på toaletten

och försöka hitta en flaska

som inte är tom


vänta på bussen

spy en gång till


ångesten som ett stryptag

om halsen


några år senare var du död


men jag bara ryckte på axlarna


so what

shit happens

och livet går sin gilla gång






























Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-02 22:11



Bookmark and Share


  i af apa
starkt...!
2014-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP