Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Städat

 

nu har jag städat

det jag kan på altanen

tagetesen har jag kvar

den blommar så vackert

och lyser upp

än ett tag

 

två pelargoner

finns också därute

en på bordet

och en på väggen

 

om jag ska ta in dom

det har jag inte bestämt mig

för än

dom skräpar ganska mycket

är ändå så vackra

med sina röda hängande blommor

 

jag har sopat bort allt blomskräp

tagit bort alla trasiga krukor

till och med slängt dom

det känns skönt

att få ordning och reda

innan det blir kallt

 

nästa sommar hoppas jag

att hyresvärden ser till att

det blir ordning på plattorna

på altanen

nu går dom i vågor

vissa har vänt sig

 

det så kallade staketet

är ruttet och lutar åt alla håll

 

bordet går det inte att få att stå jämt

jag har fått lägga under mer och mer

för att få det att stå rakt

 

jag har felanmält min altan

blev tillsagd att göra det

tyvärr har det inte hänt något

på hela sommaren

 

2009 blev jag lovad

att något skulle göras

vaktmästaren som var då

kom och tittade

ruskade på huvudet

undrade när han skulle hinna

 

jag behöver inte en så stor altan

som jag har

det räcker med mindre

som fungerar

 

jag vill inte bli bitter

men det är lättare sagt än gjort

jag vill kunna ha lite blommor

ett bord som står stadigt

och inte vickar hit och dit

ett par stolar

skulle heller inte vara dumt

nu har jag bara den jag sitter i

någon mer går inte att ha

för att det lutar så

 

jag hoppas på nästa sommar

då ska jag stå på mig ännu mera

går det inte

hoppas jag

hyresgästföreningen

kan hjälpa mig

 

 

anits 4 september 2014

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-09-04 21:48



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det gäller att stå på sej för att få något gjort...hoppas det fixar sej till slut...
2014-09-08

  Anya VIP
Hoppas uteplatsen blir fixad nästa sommar. Men diktarjaget har det så vackert med blommorna.
2014-09-06

  Fem hjärtan VIP
Så ska det inte behöva vara.. Hoppas att det blir fixat till nästa sommar..
2014-09-06

    Dan Myrbeck
Nää, 5 år är orimligt lång tid
att vänta!!
2014-09-05

  Bibbi VIP
Skriver under på Birger Jarl.
2014-09-05

    Birgersdotter VIP
Skönt du gjort höstfint.Hoppas du får hjälp nästa sommar.
2014-09-05

  Lars Hedlin
Då fylls nya energier på...kram
2014-09-05

    ej medlem längre
Ja, ta kontakt med hyresgästföreningen de blir nog bara glada att hjälpa Dig!
2014-09-05

  ULJO
Skönt att göra höstfint. Hoppas du får ordning på din uteplats
2014-09-04
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP