Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Luftbubblor

Skimrande, svävande
små eller stora
trycket på pedalerna
avgör storleken

men alla brister de
mot taket

accepterandet, överseendet
satte krokben för verkligheten

tillhörigheten förblindar lätt
sorgen tar en annan väg idag

barnet vilar i stolen
äter en solmogen tomat
låter sötman vila i munnen en stund

betraktar träden nedanför
löven ännu gröna
de kommer snart att falla
vackert röda

sorgen håller barnets hand

sök stod det på din papperslapp

brobygget hade murkna pelare
fästet gled undan
förbindelsen bruten

båten glider ut från land
jag vilar på årorna en stund

betraktar plankorna som flyter förbi
somliga har rostiga spikar
andra har sprickor i träet

virad runt en planka
en röd ullgarnsände
färgad på avkok av koschenill lus
jag sträcker mig ut och drar den upp i båten
lirkar försiktig av det röda garnet

låter årorna snurra båten runt
några varv
betraktar vattenvirveln

tar så ett kraftigt årtag
mot strömmen

© Eva Langrath 2014




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-09-05 17:19



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Ps Orden tog slut ska det stå och ingenting annat
2014-10-03

  Ljusletaren
Fin bild!
Din dikt är bara så bra att orden tog!
/kram
2014-10-03

  Bibbi VIP
Begrundar.
2014-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP