Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppbrott

Taxin surrar nere på gatan.
I tamburen står väskorna uppradade,
redo för avmarsch.
En sista blick i spegeln
liksom till avsked,
som om du tänkt lämna kvar dig själv.
Kanske är det redan en annan du ser?
Kanske spanar du efter
vem du kommer att bli som främling?
Utan en blick på allt det välbekanta
rör du dig genom rummet
mot ytterdörren.
Hissen ner blir din trampolin
ut i det okända.
Sedan inte ett enda ögonkast
genom bilens bakruta.
Det är höst
och likt ett löv har du släppt taget.
Ett liv ska det dröja innan du landar.




Fri vers av Nitram P
Läst 140 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-06 18:03



Bookmark and Share


  Minkki VIP
wow - eller samma på finska: Vaude!
på svenska: bokmärker
2014-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P