Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Jag vill inte

 

jag vill inte förlora mig själv

eller min själ

för något som jag inte vill

eller känner för att göra

 

idag har jag bara gjort det jag vill

och behövde göra

jag satt länge med min frukost

löste korsord

läste några rader

jag bara var

 

det var något jag behövde

jag tänkte på vågornas kluckande

mot stranden

vindens sus i träden

 

jag var i mig själv

i mina tankar

jag blundade och njöt

av stillheten runt mig

det är så jag vill ha det

få vara i min egen bubbla

 

jag måste lära mig släppa ner axlarna

och slappna av

inte spänna mig som jag känner

att jag gör emellanåt

 

i morgon ska jag sitta och ta betalt

för fika i stora fabriken

vår hembygdsgård

något mera tror jag mig inte orka med

 

det är ingen som förstår

hur jag egentligen mår

det syns inte

det som jag är drabbad av

jag vill inte alltid förklara

varför jag inte vill göra vissa saker

 

det hände en dag i affären

när jag skulle packa mina varor

det gick inte

jag tappade det jag skulle lägga i kassen

jag försökte flera gånger

det gick inte

 

det var då det hände

en i personalen såg mitt dilemma

kom och hjälpte mig packa

när det är färdig packat

säger

du ska säga till när du behöver hjälp

det finns alltid någon som kan ta sig tid

 

gissa om dom orden värmde mitt hjärta

än finns det hjälpsamma själar

i vår alltid så stressade värld

 

 

anits 6 september 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-09-06 23:52



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Vänliga människor finns som tur är! Fin text! Kram
2014-09-11

  ResenärGenomLivet VIP
Tack och lov att det finns människor som ser och som bryr sej...din text värmde även mej...
2014-09-08

  genni VIP
Du fixar mycket, men visst är det skönt med lite hjälp ibland och att man har fina människor runt sig!
2014-09-07

    Dan Myrbeck
Bra! Det är ju väldigt olika hur man
blir bemött och hur personkemin
är.
2014-09-07

  Larz Gustafsson VIP
Av var och en efter förmåga.
Det finns en vila i Gud.
2014-09-07

  Lars Hedlin
JA stark situation som slår över en ibland..kramar till dig!
2014-09-07

  Bibbi VIP
Tillståndet känns igen...
2014-09-07

    ej medlem längre
Ja, kära du, Livets kamp för harmoni är knepig ibland å man får söka å prova sig fram....fint berättat!
2014-09-07

  M M Mannheim VIP
Ja världen är full av snälla och hjälpsamma människor. Men det finns de som tränger undan dem. Tack att du finns anits.
2014-09-07

  Ponkla
Känner igen situationen! Finns många som kan hjälpa, men de behöver oftast en signal för att aktiveras.
2014-09-07
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP