Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

In Marocko

Alla jag frågar

säger samma sak:

Brother forget her


Lissen

in Marocko the womans

are beautiful


try not to cry

sjunger Sami Yusuf


men det är inte så lätt


de har inte läst

hennes hjärtas dikter


eller sett hennes sorg

vid sin broders grav


brother

in Marocko

the womans are beautiful


men jag vill inte till Marocko

och måste stanna här


så jag går till graven

för att se

om du varit där


och frågar Gud

varför han skrev dig

I min bok


varför karlavagnen

kör våra öden

på vintergatan


men ännu

har jag inte fått något svar

så jag säger till mig själv;

sabr sabr


Brother

in Marocko

the womans are beautiful


det var ett jävla tjat


ser ni inte

att mitt hjärta gråter


och att mina händer

är bundna på min rygg


Brother in Marocko...


Nej

jag kan inte åka till Marocko


resan tillbaka till småland

I svarta kläder

måste klaras av först


men kanske senare

Insha Allah


om bara denna kvinna

kunde flytta ut

ur I mitt hjärta


eller ännu hellre

köpa en honungsburk

av Nalle Puh


och lägga sig på min kudde

med sina röda rodnande kinder


för Gud

har inte förbjudit oss

att njuta av det goda

I detta livet


men som sagt:

forget her

the womans are beautiful

in marocko


och som vanligt är mina händer

bundna vid min rygg


jag kan bara lämna det

till Gud


Habibi

torka dina tårar

som Sami Yusuf sjunger:

"in every tear he is there"


regnbågen

är här

med ett budskap

om ljusare tider


jag såg den först

utanför pizzerians fönster

I Eksjö


Kanske

Kanske

vågar jag drömma igen

om en renbäddad säng

som luktar lavendel


The womans are beautiful

in Marocko...


Don't you see Habibi

hur Gud skriver våra öden

I sina böcker


allt vi kan göra

är att läsa

och säga Alhamdu Lillah


Längst ner på botten

ligger kärlekens mynt

och blänker


så tveka inte

dyk I den svarta floden


om du vill

kan jag tvätta ditt hjärta

med honung


Mycket mer än så

kan jag inte göra


Döden

är ingenting

och det är inte den

vi är rädda för


det är smärtan

när våra hjärtan

möts som är så skrämmande


och gör så ont


Så Habibi

gråt

det är så

vi kommer närmare Gud


Dina tårar

är som en kniv

I mitt hjärta


och det ligger I mitt öde

att aldrig vara där



Alhamdu lillah
















































Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-07 13:52



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Ett flöde som berör mig extra starkt
på flera olika plan och ur ännu fler aspekter ... Nej, det finns ingen i Marocko som hägrar i fjärran för mig,
men världen rymmer fler lokaliteter än så och det som får mig känna kan närmast om jag skulle skrifta ned det i ord kunna bli på just detta flödes förmedlade innehåll en god grund för en travesti ...
2014-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP