Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud är Kärlek

Du tänker som en sufi

sa araben med sunnaskägget

för att jag ville lämna min plats

I mosken

till den gamla damen

som bara hade råd med det sämsta

Hotellet

och fått gå mycket längre än mig



han var besviken

på att kläderna I "pakistanstyle"

var tillverkade av politiska fångar

I Kina


och inte av rika saudier

som arbetat så hårt

för att kunna unna sig 5000 kameler

och fyra utråkade fruar


Ödet kan vara tungt att bära

så varför göra det ännu tyngre

genom att göra tron

komplicerad


Gud är Kärlek

och behöver varken händer

eller fötter

för att ge oss den


är det så svårt

att förstå

att vi behöver skriva tusentals böcker


Min gode herre

nu har du alldeles fel

säger den kristne mannen

som påstår att Jesus är både människa

och Gud

och sedan kallar mig för dåre


Habibi

begick vi en synd

när vi blev förälskade


behöver vi några andra vittnen

än Gud ?


jag vill inte ha något av dig

jag vill ge


Jag kunde leva på vatten

och bröd

om jag bara någon gång ibland

fick se dig

doppa fingret

I honungsburken


Om jag bara visste

var du bodde

och om du förlåtit mig


skulle jag ta mina sista pengar

och skicka en burk av bästa sort




































Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-10 06:58



Bookmark and Share


  genni VIP
Vackra rader som berör!
2014-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP