Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


VÄNTAN

 

så länge jag väntat

på brevet

från pensionsmyndigheten

 

nästan tre månader

 

så i tisdags kom det

jag skyndade mig att öppna

nyfiken som jag var

 

vad hade jag egentligen hoppats

det vet jag inte

kanske en aning höjt

bostadstillägg

 

hyran höjdes i våras

med 250 kronor i månaden

så mycket har den aldrig

höjts tidigare

 

hoppet blev till sand

när jag öppnade brevet

inte en krona mer

utan nästan 100 kronor mindre

 

jag läste och läste

blev inte klok på beslutet

 

efter att ha grubblat en lång stund

varit både ledsen och arg

slog jag numret

till pensionsmyndigheten

ville veta hur dom tänker

och räknar

 

jag behövde inte vänta länge

innan någon svarade

jag ställde mina frågor

svar det fick jag

nöjd

absolut inte

 

har man nu en hyra på mer

än 5000 kronor

höjs inte bostadstillägget

det spelar ingen roll

hur mycket man får i pension

 

så är lägenheten för stor

för mig som är ensam

så har jag bil

utan bil skulle jag

bli sittandes här

när bussturerna nu ändrats

går ännu mer sällan än tidigare

 

det känns som det svaret

visar att man sparkar

på den som ligger

har det svårt att få det

att gå ihop varje månad

 

jag hoppas att valet

kommer att göra

så att

vi som vänder på varje krona

kan få det lite bättre

unna oss något över det vanliga

någon gång

 

anits 11 september 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-09-11 14:07



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Förtrösta på Herren, inte på politikerna.
2014-09-14

  ULJO
Vi hoppas på ett rättvisare Sverige efter söndagens val
2014-09-12

  Fem hjärtan VIP
Hoppas på en förändring och ett mänskligare samhälle ..Kram
2014-09-12

    Ken Cassel
Ja, det är motigt många gånger, Stina
Tråkigt

Kram på dig

Ken
2014-09-12

    Birgersdotter VIP
Hoppas-tråkigt att det är så där.kram
2014-09-11

  ResenärGenomLivet VIP
Det är mycket som inte fungerar som det ska...tråkigt för dej och säkert för många andra...
2014-09-11

    ej medlem längre
Det måste bli en förändring å jag tror på att den kommer nu. Borgarna har ingen empati...
2014-09-11

  Bibbi VIP
Otroligt hur det har blivit.
2014-09-11

  Lars Hedlin
Hoppas ;) kram
2014-09-11

    Dan Myrbeck
De får vi hoppas!
2014-09-11

    ej medlem längre
På söndag röstar vi här.
2014-09-11
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP