Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Horisonter

Vad gör inte horisonter med oss människor?
För några betyder de längtan bort,
mot något annorlunda och främmande.
Men den rotlöse vandraren tänker:
”Långt därborta, på andra sidan bergen,
har någon sitt hem och släcker just nu lampan
för att gå till vila.”
För honom hägrar den förlorade hembygden
vilket ständigt driver honom att fortsätta vandringen,
mot nya mål, nya horisonter.




Fri vers av Nitram P
Läst 205 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-11 20:58



Bookmark and Share


  walborg
Jag älskar horisonter, särskilt på havet - innebär för mig att i fantasin nå ut över hela jordklotet
2014-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P