Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Höst tankar

 

löven i häggen

börjar gulna

 

hängbjörkens blad

har länge varit gula

 

dom har börjat

falla till marken

 

mornarna är dimmiga

och lite kyliga

 

jag njuter av

det jag ser

 

kanske för att

jag älskar hösten

 

den ger en frihet

det finns inga måsten

 

det är bara att njuta

ta för sig av allt

som nu finns

att ta till vara på

inför vintern

 

bär svamp

och alla rotfrukter

som nu finns att köpa

i nästan alla

mataffärer

 

hösten är min tid

då kan jag andas igen

får njuta av den

höga klara luften

 

det finns dagar

då jag bara får vara

utan att ha dåligt samvete

 

anits 11 september 2014

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-09-12 00:23



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Fint skrivet om den härliga hösten som jag också älskar
2014-09-16

  Larz Gustafsson VIP
Det är ju faktiskt ljuvliga höstdagar nu.
Hoppas oktober blir så här också.
"Höstkänning", som ett album med Ola Magnell heter.
2014-09-14

  genni VIP
Dina texter ger mig lugn och ro i själen. Det känns som om jag sitter där bredvid dig på en bänk, med en kopp kaffe i handen och njuter av vatten, solen och den klara, fina luften!
2014-09-12

  ULJO
Fin hyllning till hösten
2014-09-12

  ResenärGenomLivet VIP
Fina tankar du har om hösten och vilken underbar bild sen...
2014-09-12

    Dan Myrbeck
Fin hösthyllning!
2014-09-12

  Lars Hedlin
Så fint vännen!
2014-09-12

  Bibbi VIP
Dig väl förunnat att njuta av hösten.
2014-09-12

  aol
Vackert om hösten vännen,
2014-09-12

  Eva Helene VIP
Så vackert om höstens ro och vila och allt som vi kan ta tillvara på.
2014-09-12

  Fem hjärtan VIP
Fint skrivet om hösten! Den bästa årstiden! :)
2014-09-12

  princess in the new world
Exakt så känner jag också....Älskar hösten och den får mig att bli både vemodig och lycklig, men mest lycklig. Fint beskrivet av min favoritårstid! <3
2014-09-12

    ej medlem längre
Ja, hösten är härlig. Då blir det svalare å det är så skönt att andas....fina reflektioner...
2014-09-12

  Eliza-69
Vackert om höstens tjusning
2014-09-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP